Sukukokous 2004

Sukukokous Tenholassa ja Tammisaaressa 18. 9. 2004

Kokoonnuimme Tenholan kirkolle klo 12
Sukuyhdistyksen puheenjohtaja Markus Merenmies toivotti kaikki tervetulleeksi ja Martti Merenmies kertoi paikallishistoriasta. Henry Sjöman ja Martti Merenmies laskivat sukutaululle kukkalaitteen. Perhehistorioita päivitetiin ja kuvia otetiin.

 1. Kari Isotalo
 2. Kristiina Merenmies
 3. Risto Laine
 4. Pertti Piirinen
 5. Jussi Juvakoski
 6. Sirkka-Liisa Piirinen
 7. (?)
 8. Marja Juvakoski
 9. Ritva Isotalo
 10. Juha Tuomola
 11. Jaakko Merenmies
 12. Helena Tuomola
 13. Marjatta (Miura) Merenmies
 14. Nils Kämpe
 15. Carita Merenmies
 16. Britta Sjöholm
 17. Anja Kämpe
 18. Annikki Juvakoski
 19. (?)
 20. Jussi Merenmies
 21. Joonas Juvakoski
 22. Henry Sjöman
 23. Pia Pajari-Tuomola
 24. Lauri Merenmies
 25. Martti Merenmies
 26. Marja-Liisa Merenmies
 27. Markus Merenmies
 28. Bo Elof-Törnroos
 29. Lotta Merenmies
 30. Greta Törnroos
 31. Matti Merenmies
 32. Asta Riihimäki
 33. Iiris Riihimäki
 34. Iiro Merenmies
 35. Wilma Merenmies
 36. Leon Merenmies
 37. Sofia Merenmies
 38. Matilda Merenmies
 39. Jaana Merenmies

Kirkolta siirryimme Tammisaareen Sea Front -hotelliravintolaan klo 14 lounaalle ja kokoukseen. Sukuyhdistyksen säännöt ja PRH:lle lähetettävät yhdistysrekisteritiedot päivitetiin ajan tasalle. Sukuarkisto päätetiin sijoittaa toistaiseksi puheenjohtaja Markus Merenmiehen taloon Karjaalle. Pertti Piirinen esitteli sukutukimuksen vaiheen ja Lauri Merenmies kertoi Ruotsissa vaikuttaneista Eric Erssonin jälkeläisistä.
Kokoukessa valitiin Jussi Merenmiehen ehdotuksesta sukuyhdistyksen kunniajäseneksi Hanna-Liisa (Hansu) Lähteenäki.
Kokouskutsun toivetta noudattaen monet toivat näytteille suvun historiaan liittyvää materiaalia, kuten valokuvia, asikirjoja ja pukuja. Suuren mielenkiinnon kohteena oli jälleen Pertti Piirisen laatima sukukartta, joka nyt jo 8 metriä pitkänä keräsi sukuhaaroista kiinnostuneet ääreensä.

Kokoukseen oli tuotu Kaunelan ullakolta Marttilasta ikiaikanen arkku, josta löytyi asikirja vuodelta 1539! Arkku sisältää kymmeniä valokuva-albumeja ja erinäisiä asiakirjoja Marttilassa Kaunelan tilalla eläneistä sukulaisista. Siinä riittää tutkittavaa!
Tässä kokouksessa esiteltiin myös www.sioman-suku.net -sivuston alkuvaihetta,sisältöä, kuvia ja kertomuksia.

Lauri Merenmies sukukokouksessa 18.9. 2004

”Nyt 18.9. 2004 kokoonnuimme Tenholassa, syvimmillä juurillamme. Siksi sukuselvitysten painopiste oli Erik Ersson Siömanissa s. 1745 ja hänen jälkeläistensä vaiheissa. Aivan varhaisesta historiasta, Erikin pojista Magnuksesta ja Alexaderista ja heidän lapsistaan tiedämme jo jotakin.
Magnuksen poika siirtyi Ruotsiin, ja Ruotsin haaran vaiheita on voitu muistelmien avulla seurata. Samoin tunnemme Alexanderin jälkelaisten tarinaa Marttilasta. Mutta suurin osa Erikin muiden lasten jälkeläisistä jäi asumaan Suomeen ja todennäköisimmin juuri Tenholan -Tammisaaren alueille. Sukutuntemuksen täydentämisessä juuri heidän osaltaan riittää haastetta. Siksi onkin tärkeää, että sukukronikkatoimikuntaan valittiin myös Gunnel Gustafsson.
Jo tietoisuus siitä, että meillä on yhteinen kantaisä vuodelta 1745 houkuttaa salapoliisityöhön eri sukuhaarojen vaiheiden selvittämiseksi. On kiinnostavaa tietää millaisissa oloissa, millaisessa historiallisessa ajassa ja yhteiskunnassa esivanhempamme elivät ja kuinka elämässään selvisivät.
Tieto omista esimvanhemmista on samalla osa tietoa meistä itsestämme.
Meille kaikille pienetkin sukukaskut, tiedon murut ja kuvaukset ovat osa oman tarinamme rakentamista.”

Sukukroniikka on tapahtumia, kertomuksia ja vaiheita, joita näille www-sivuille on onnistuttu historian kätköistä löytämään. Suurin osa aineistosta on Lauri Merenmiehen sekä Sirkka-Liisa ja Pertti Piirisen sekä Gunnel Gustafssonin kokoamaa. Lauri Merenmies jatkoi intensiivistä sukuhistorian vaiheiden selvittämistä kunnes voimat lopulta ehtyivät.