Sukua löytyySukutaulut syntyvätSukukirja

Sukutaulut syntyvät

Erkki Sjömanin sukuluettelo 1950
Sodan jälkeen Erkki Sjöman jatkoi Erik Ersson Siömanin s. 1745 jälkeläisten vaiheiden tutkimusta. Hän alkoi laatia sukuluettoa ja puuhata sukuyhdistystä. Hän sai paljon apua Armas Gustafssonilta, Rafael Sjömanin serkulta, joka kuului Ida Viktorina Gustafssonin, s. Sjömanin, suurperheeseen.
Erkki Sjöman sisällytti 1950 valmistuneeseen sukuluetteloonsa suvun jäsenten elinaikojen ja kotipaikkojen lisäksi paljon tietoja jäsenten työstä ja muista toimista. Se oli hyvä alku ja materiaali säilyi tallella.

Tempora mutantur – suku nykyajassa

Sukutukimus oli pysähdyksissä 40 vuotta, kunnes Pertti Piirinen ja vaimonsa Sirkka-Liisa Piirisen alkoivat laatia kattavaa sukutaulua. Myös Lauri (Lasse) Merenmies (s. 1926 k. 2013) harrasti suvun vaiheiden ja historian selvittämistä ja kokoamista. Hänellä oli hyvin laaja aineisto eri sukuhaaroista ja varsinkin Alexanderin s.1781 sukuhaarasta, johon hän itse kuului.

Sukutaulu ja sukuluettelo toteutuvat

Pertti Piirinen toteutti koko suvun käsittävät sukutaulun ja -luettelon. Pertti Piirinen ja Sirkka-Liisa Piirinen ovat molemmat toimittajia. Pitkän toimittajauransa ansiosta Pertti Piirinen hallitsee sähköiset tiedon kokoamisen ja käsittelyn menetelmät.

Sukutaulu oli nähtävillä ensimäisen kerran Marttilan sukukokouksessa kesällä 2002. Taulussa olivat Eric Ersson Siömanin s.1745 jälkeläiset perheineen vuoteen 2002 saakka. Taulua seurasi sukuluettelo vihkosena, jossa ovat jälkeläiset vuoteen 2005 saakka.

Se oli vasta alkua …